Bonaparte Keramiek - Herkomst en kwaliteit

Bonaparte Keramiek – Herkomst en kwaliteit: Bonaparte Keramiek werkt samen met verschillende fabrikanten die het biscuit aardewerk gieten en stoken volgens onze kwaliteitseisen. Het biscuit wordt geïmporteerd uit Italië, China, Thailand en de US. De artikelen zijn prachtig wit en allen getest met de meest voorkomende glazuren.

Neem een kijkje in ons uitgebreide assortiment!

Kwaliteit

De producten van Bonaparte Keramiek zijn uitvoerig getest met de glazuren van Duncan, Welte, Botz, Keramikos, Johnson & Matthey, Silex, Amaco en Gare. Hierbij werd de oven gestookt op 1050 en 1060 graden met 20 minuten napendelen. Het glazuur werd zowel gespoten, gedompeld (4 sec.) als met de kwast opgebracht. De resultaten van deze testen zijn voor elke glazuur uitstekend.

De BE-serie is steengoed. Dit komt uit een stilteklooster in België, zij hadden dit weer gekregen Van Royal Boch. Van de enorme hoeveelheid waren alleen nog de tapse schalen BE-215, -216, -217 en -221 over. Deze schalen hebben geruime tijd opgeslagen gestaan in het klooster en zijn daardoor verkleurd en verre van schoon. Na het glazuren is hier niets meer van terug te zien, wel eerst schoonmaken onder de kraan en natuurlijk stofvrij maken.

Nieuw is de BI-serie. Dit biscuit aardewerk komt uit China en is voor de Amerikaanse markt geproduceerd. De max stooktemperatuur is ca 1060. Maar, de ervaring is dat deze artikelen hoger gestookt kunnen worden, namelijk ca 1100. Alleen geeft de fabriek (en ook Bonaparte) geen garanties voor die temperatuur.

Bonaparte Keramiek - Herkomst en kwaliteit: Vragen en interesse

Heb je vragen over onze collectie of andere vragen, dan horen wij dat graag. Neem gerust contact met mij op:

Jeroen Geelhoed
Tel: 06 241 817 88

E-mail: jeroen@bonapartekeramiek.nl